ponedeljek, 8. junij 2015

Romanje slovenskih pritrkovalcev

V soboto, 6.6.2015, smo se tržiški pritrkovalci udeležili skupnega romanja slovenskih pritrkovalcev, ki ga je organiziral g. Matej Vinojčić, predsednik PKSB. Pobuda za skupno romanje je bila podana na letošnji pritrkovalski okrogli mizi, z namenom, da bi se pritrkovalci družili tudi na bolj neuradnem srečanju, kjer bi bilo več možnosti za sproščen pogovor, spoznavanje in duhovno rast.

Prvi postanek je bil Stopnik v župniji Vransko, kjer smo si ogledali cerkev sv. Mohorja in Fortunata, v kateri imajo enega najstarejših zvonov v Sloveniji.

 

Naslednji postanek na romanju je bila Ptujska gora, kjer smo imeli sveto mašo, po njej pa kratko predstavitev in ogled notranjščine cerkve.


Po kosilu nas je pot vodila še v župnijo Šmarje pri Jelšah, kjer smo obiskali cerkev sv. Roka in imeli možnost pritrkavanja v tamkajšnjem zvoniku.

 

Iz cerkve sv. Roka smo se po Kalvariji mimo kapelic spustili do župnišča, kjer nas je tamkajšnji župnik sprejel in pogostil v župnijski vinski kleti. Ob pesmi in prijetnem druženju smo tako zaključili naše romanje.